A little bit more

Wednesday, March 30, 2016


EN: Hello everyone from cloudy Prague. Cannot believe It's already been a week and I am posting again! Time flyes by so fast! And it's been 9 weeks already since I started posting weekly! I thought how easy it was gonna be but now I'm barealy making it (meaning = posting weekly) haha.

Anyways, I would like to show you pictures I took with Lída from Speshl. 2 weeks ago. It was still pretty cold back then so we had to snap them quickly! Afterwards we webt ti AnonymouS coffee which honestly surprised me with its pleasant atmosphere and service.


However today I also want to talk more about me and not just post photos. I feel like I always only tell you about my travels or basically try to tell the wholy story with a bunch of pictures. But I want today's article to be more personal, more about my real life, not just about cafés, photos and travels - things that are honestly just a little part of my everyday life.
After I got home back from The U.S. (which was 5 weeks ago already!), I magically landed a job in a week! So now I work as a receptionist in a company that distributes chocolate (yum!) and I pretty much cannot be happier. Lovely people, great approach towards work, chill environment, no one is rushing anywhere. That doesn't mean though that it still wasn't a big change for me. This is my very first full time job and one simply cannot know for sure how it is to work full time before he tries it. Suddenly there is limited free time and the only thing one wants to do when he's free, is to relax :-D. I can say for sure that this truly was a big step towards adult life. And I'm not even talking about another big change that's coming my way but more about that later, I can't spoil everything all at once, can I?! But it's safe to say the days of my "childhood" are almost over :D We all know though I'm pretty much old enough for that :D

And how is it with you guys? Are you trying new part-time jobs frequently or have you "crossed over" to adulthood and work full time? And if the latter is true, how do you feel about it? And how were your initial expectations before you started work full time?


CZ: Zdravím do poměrně pošmourného dne (aspoň tady v Praze)! Už zase ten týden utekl a máme středu. Někdy mi opravdu rozum zůstává stát nad tím, jak rychle čas letí! Už je to 9 týdnů, co bloguji každou středu! Rozhodně ale pomalu nestíhám ty články psát - a to jsem si říkala, že jednou týdně to zvládnu hravě :D

Nicméně bych se dnes s vámi chtěla podělit o fotky, které jsme s Lídou ze Speshl. nafotily před 14 dny. To byla ještě docela kosa a tak focení bez kabátu muselo být rychlé! Pak jsme ještě zašly do AnonymouS coffee, které mě překvapilo svou moc milou atmosférou (a i obsluhou). Určitě tam někdy zajděte - je to po cestě z I.P.Pavlova na Náměstí Míru.

Možná víc než o fotkách, bych ale dneska chtěla trošku mluvit o tom, co se u mě děje. Dávám vám sem samé články z mých cest či posty o fotkách a ne přímo o mně. Dnes jsem si ale řekla, že bych mohla článek udělat osobnější a říct vám víc o tom, co se děje v mém životě na pozadí všech těch kaváren, všeho focení a cestování - věcí, které jsou doopravdy vlastně spíše tím pozadím mých běžných dnů.
Po návratu z USA (už je to přes 5 týdnů!) jsem zázračným způsobem dostala práci do týdne! Momentálně pracuji jako recepční ve firmě, která se věnuje distribuci čokolád (mňam!) a nemůžu si to tady vynachválit. Supr přístup, fajn kolegové, žádných shon a pěkný klídeček. To ale neznamená, že na mě tahle první práce na plný úvazek nemá zásadní vliv. Je to opravdu změna, ten, kdo nikdy full time nepracoval, jednoduše neví, jaké to je, dokud si to nezkusí. A že to je docela záhul. Najednou člověk nemá na nic moc čas a když ho náhodou má, tak chce leda tak odpočívat :-D Rozhodně jsem už tedy jednou nohou v dospěláckém životě a to ještě zanedlouho přijde další velká (dosti obří, abych byla upřímná :D) změna, která už bude mému životu bezstarostného "dítěte" posledním hřebíkem do rakve :D Holt už na to asi mám věk (i když se tomu těžko věří)! O tom ale zase příště, nemůžu vám přeci všechno vyzradit najednou! ;-)

A jak to máte vy? Chodíte z jedné brigády do druhé (jak tomu bylo donedávna u mě) a nebo už jste taky překročili "mezník" dospělosti a pracujete na plno? A jestli platí to druhé, jaké z toho máte pocity? Jaké byly vaše představy, když jste ještě nevěděli, jaké to doopravdy bude?

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

4 comments

  1. Anonymous coffee znám. Je to opravdu moc příjemná kavárna. A práci na plný úvazek jsem ještě nezažila, takže stále napůl žiju dětský život, i když ne přímo pohádkový. Za měsíc maturuju a už dva roky při střední brigáduju na nájem i na vše ostatní. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. určitě se tam chystám znova zavítat! :-) a tak ono je to důležité postupně! :-) a je supr, že už teďka brigáduješ :-) taky jsem začala pracovat poměrně brzy (už ve svých 17ti).

      Delete
  2. Milujem tvoje články, vyžarujú neskutočnú energiu! :)
    SYDNEY SLEEK

    ReplyDelete

Thank you for your comments!
I appreciate it a LOT! ♥♥♥