Salát s makrelou a řepou

Wednesday, March 21, 2012


Další úžasný recept, na který moje mamka narazila v magazínu Albert.
Mohla jsem se po něm utlouct. Strašná dobrota! Doporučuju! ;)
Příprava zabere cca hodinku.

Ingredience

  • 800 g malých brambůrek
  • 60 ml olivového oleje
  • 4 středně velké červené řepy
  • 400 g uzené makrely
  • 400g plechovka nakládaných bílých fazolí
  • 1 balení polníčku
  • Na křenový dresink:
  • 150 g majonézy
  • 1 lžíce strouhaného křenu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • sůl, pepř

Postup


  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Celé oloupané brambory dejte do studené osolené vody a přiveďte k varu. Vařte dvanáct až patnáct minut, aby změkly. Slijte je a osušte.
  2. Plech potřete dvěma lžícemi olivového oleje a dejte na pět minut nahřát do trouby. Zbylý olej smíchejte s očištěnou řepou nakrájenou na čtvrtky. Brambory lehce promáčkněte lžící a dejte je na plech s teplým olejem. Přidejte rovněž řepu a pečte dvacet minut.
  3. Mezitím smíchejte v misce všechny suroviny na dresink a odložte. 
  4. Upečené brambory a řepu promíchejte v míse s uzenou makrelou, okapanými bílými fazolemi a polníčkem. Přelijte dresinkem.

You Might Also Like

0 comments

Thank you for your comments!
I appreciate it a LOT! ♥♥♥