Salát s makrelou a řepou
Wednesday, March 21, 2012Další úžasný recept, na který moje mamka narazila v magazínu Albert.
Mohla jsem se po něm utlouct. Strašná dobrota! Doporučuju! ;)
Příprava zabere cca hodinku.
Ingredience
- 800 g malých brambůrek
- 60 ml olivového oleje
- 4 středně velké červené řepy
- 400 g uzené makrely
- 400g plechovka nakládaných bílých fazolí
- 1 balení polníčku
- Na křenový dresink:
- 150 g majonézy
- 1 lžíce strouhaného křenu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce bílého vinného octa
- sůl, pepř
Postup
- Troubu předehřejte na 220 °C. Celé oloupané brambory dejte do studené osolené vody a přiveďte k varu. Vařte dvanáct až patnáct minut, aby změkly. Slijte je a osušte.
- Plech potřete dvěma lžícemi olivového oleje a dejte na pět minut nahřát do trouby. Zbylý olej smíchejte s očištěnou řepou nakrájenou na čtvrtky. Brambory lehce promáčkněte lžící a dejte je na plech s teplým olejem. Přidejte rovněž řepu a pečte dvacet minut.
- Mezitím smíchejte v misce všechny suroviny na dresink a odložte.
- Upečené brambory a řepu promíchejte v míse s uzenou makrelou, okapanými bílými fazolemi a polníčkem. Přelijte dresinkem.
0 comments
Thank you for your comments!
I appreciate it a LOT! ♥♥♥