Karlovy Vary

Wednesday, August 24, 2016

EN: Hey hey! Today I finally have photos (lot of them!) from my trip to Karlovy Vary for you! I spent one lovely Saturday there with my friend Nela (you could see her in my previous post). I wouldn't be exaggerating if I said we had a blast! I honestly did not expect this city to be this breathtaking! But it really was! Its super worth going there so if you ever have the chance, don't hesitate and take it!
Plus it definitely is a day trip - so if you work allllll the time like me and don't have that much free time, this is a good solution. The city is tiny and everything important is all together at one place!
For those who are not familiar with it, Karlovy Vary (Carlsbad) is a spa town located in the west of Bohemia region. There are very many thermal springs (which taste gross in my opinion :-D), and lovely colonnades. Wafers are sold at every corner (yum!) and I also can't forget to mention the annual Karlovy Vary Film Festival (KVIFF) which is held every year in July.
Well and now just enjoy the photos!

CZ: Zdravím! Dneska pro vás konečně mám fotky (a že jich není málo!) z mého výletu do Karlových Varů! Strávila jsem tam jednu krásnou sobotu s mou kamarádkou Nelou (možná si jí pamatujete z předchozího článku). Nepřeháněla bych, když bych řekla, že to byla naprostá paráda! Upřímně jsem nečekala, že bude toto město tak dechberoucí, ale opravdu bylo! Určitě stojí za to se tam podívat, takže pokud někdy budete mít tu příležitost, využijte jí!
Navíc se jednoznačně jedná o denní výlet - pokud jste jako já a pořád pracujete a nemáte moc času na výlety, tohle je super řešení! Vary jsou malé a všechno důležité je tak nějak na stejném místě!
A pro ty, kteří nic o Karlových Varech nevědí - jedná se o lázeňské město, které se nachází v západních Čechách. Najdete zde plno termálních pramenů (které teda opravdu nejsou dobré, alespoň podle mého :D) a krásných kolonád. Oplatky se prodávají na každém rohu (mňam!) a musím také zmínit každoroční filmový festival (KVIFF), který se zde koná každý červenec.
A teď se již ponořte do fotek!

You Might Also Like

2 comments

  1. vyzerá to tam prekrásne! :)

    Ak máš čas a chuť určite sa skoč pozrieť na blog mojej sesternici. Je to začínajúca blogerka a veľmi by sa potešila tvojej návšteve/komentáru.
    http://partofnicol.blogspot.sk/

    ReplyDelete

Thank you for your comments!
I appreciate it a LOT! ♥♥♥