Janovské špagety

Wednesday, February 15, 2012


Uznávám, že kombinace špaget s bramborem zní opravdu zvláštně a ne příliš uskutečnitelně, ale tenhle recept fakt miluju. Je z Apetitu a vždycky si na něm nejvíc pochutnám. Doufám, že bude chutnat i vám :) plusem je i to, že je jednoduchý a rychlý.

Takže, co budeme potřebovat?

300 g brambor, pečlivě omytých a nakrájených na plátky i se slupkou
300 g špaget
200 g očištěných a rozpůlených  zelených fazolových lusků /
120 g bazalkového pesta
sůl a pepř na dochucení
olivový olej na pokapání

Postup:

  1. Vroucí vodou z konvice naplňte velký hrnec. Uveďte do varu a přidejte brambory a špagety, trochu osolte. Vařte deset minut, dokud nejsou ­těstoviny i brambory téměř měkké. Přidejte zelené lusky a vařte ještě pět minut.
  2. Brambory a špagety sceďte. Stranou nechte čtyři lžíce vody, ve které se vše vařilo. Přemístěte směs znovu do hrnce, vmíchejte pesto a zbylou vodu z vaření. Okořeňte, rozdělte na talíře a zakápněte olivovým olejem.

Dobrou chuť :- *

You Might Also Like

0 comments

Thank you for your comments!
I appreciate it a LOT! ♥♥♥