Voňavé kuře s limetkou
Saturday, February 25, 2012Chacha - další recept pro všechny, kteří rádi kuchtí. My doma tomuhle receptu říkáme "Žluté kuře", protože ve výsledku je fakt úplně žluté :-D ale nebojte, tenhle recept miluju. Děláme ho doma už docela dlouho a pořád se nám neomrzel. Mamka ho dokonce vaří i dneska :-) (vlastně i proto mě napadlo dát ho ke mě na blog - když už tu mám jeden o špagetách).
Co budete potřebovat (pro 4 porce):
- 150 ml bílého jogurtu
- 1 lžíci rostlinného oleje
- 1 lžičku středně pálivého kari v pastě nebo prášku
- špetku chilli (ta tam ale být vůbec nemusí - my ji tam taky nedáváme)
- šťávu z 1 limetky
- 1 rozdrcený stroužek česneku
- 4 vykostěná kuřecí prsíčka bez kůže
- 1 červenou nebo zelenou papriku bez semeníku, pokrájenou na velké kusy
- 1 oloupanou cibuli, hrubě pokrájenou
- sůl a pepř na dochucení
Na raitu (indickou omáčku):
- 350 ml bílého jogurtu
- ½ menší salátové okurky, jemně nasekané
- 1 velké rajče, pokrájené na jemno
- 2 jarní cibulky (nebo 1 malou cibuli) nasekané na jemno
- hrst nasekaných koriandrových lístků
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla:
- Ve velké míse smíchejte prvních šest ingrediencí, případně dochuťte. Kuřecí prsíčka podélně nařízněte, ale nedokrajujte. Spolu se zeleninou je vložte do jogurtové směsi a důkladně promíchejte. Zakryjte a nechte asi deset minut marinovat.
- Marinované kuře a zeleninu pečte zvlášť - každé na pánvi (nejlépe grilovací) na vysokém plameni asi čtyři minuty z každé strany (aby bylo maso propečené a linky po grilovací pánvi byly zbarvené dozlatova)
- Vše vyjměte a nechte dvě minuty odpočívat. Mezitím promíchejte suroviny na raitu, ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete. Kuře podávejte s raitou a dušenou rýží.
Jak dlouho by vám to mělo trvat?
- Doba přípravy: 10 minut
- Vaření: 8 minut
- Marinování: aspoň 10 minut
zdroj: Apetit
0 comments
Thank you for your comments!
I appreciate it a LOT! ♥♥♥